Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

«Ηθικός αυτουργός ο Κεφάλας!»: Την άποψη πως ο τερματοφύλακας της Ρόδου Μιχάλης Κεφάλας είναι ο...

«Ηθικός αυτουργός ο Κεφάλας!»: Την άποψη πως ο τερματοφύλακας της Ρόδου Μιχάλης Κεφάλας είναι ο ηθικός αυτουργός της έντασης που δημιουργήθηκε στο γήπεδο Αφάντου, εξέφρασε με δηλώσεις του στο news12 το μέλος της διοίκησης του ΑΕΡΑ Αφάντου Τάσος Σπανός. Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη πως δεν ήταν πέναλτι αυτό που δόθηκε σε βάρος της ομάδας του και η Ρόδος άνοιξε το σκορ, ενώ παραδέχθηκε πως κάποια στιγμή η κατάσταση ξέφυγε. Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

«Τα παιχνίδια κερδίζονται στο γήπεδο. Ο εκάστοτε διαιτητής θα πρέπει να έχει πάντα υπόψιν το ευ αγωνίζεσθε και το Fair play. Σε ότι αφορά το συγκεκριμένο το πέναλτι που δόθηκε σε βάρος μας, δεν ήταν πέναλτι. Αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Ο ΑΕΡΑ δικαιούταν ένα καλύτερο αποτέλεσμα».

Αναφερόμενος στην διακοπή του παιχνιδιού και στο αν το παιχνίδι θα έπρεπε να διακοπή οριστικά μετά την εισβολή θεατών μέσα στον αγωνιστικό χώρο, απάντησε ως εξής:

«Από τη στιγμή που ο διαιτητής αποφάσισε τη συνέχιση του αγώνα, συμφωνώ μαζί του. Θα έπρεπε όμως να είχε αποβάλλει τον τερματοφύλακα της Ρόδου Κεφάλα, ο οποίος έδειξε τα γεννητικά του όργανα στους φιλάθλους. Προκάλεσε το φίλαθλο κοινό. Προς Θεού, δεν ενθαρρύνουμε τη βία και την καταδικάζουμε από όπου αν προέρχεται. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, η άσεμνη χειρονομία του Κεφάλα, εξόργισε τους φιλάθλους και κάπου ξέφυγε η κατάσταση παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της διοίκησης και των υπευθύνων. Όμως αποφεύχθηκαν α χειρότερα χάρις στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων και κυρίως αρκετών μελών της διοίκησης. Μπορεί να υπήρξαν έντονες φωνές διαμαρτυρίας αλλά ουδείς χειροδίκησε σε κανέναν και αυτό αποδεικνύεται και από το ότι δεν είχαμε κανέναν τραυματισμό. Ότι άλλο υποστηρίζουν ορισμένοι είναι εκ του πονηρού. Ο Κεφάλας είναι ο ηθικός αυτουργός των εντάσεων. Μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του. Με την ευκαιρία θέλω να πω και συγχαρητήρια στον προπονητή Σάββα Ορφανίδη ο οποίος τον αντικατέστησε άμεσα προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση».

Σε ερώτηση για το αν ο διαιτητής θα έπρεπε να κρατήσει πολύ περισσότερο χρόνο, μετά την διακοπή του αγώνα, τόνισε:

«Ο διαιτητής είναι ο απόλυτος χρονομέτρης. Από τη στιγμή που αποφάσισε έτσι, εμάς δεν μας πέφτει λόγος. Σεβαστήκαμε την απόφαση του και δεν έχουμε καμία διαφωνία».

Κλείνοντας, ο Τάσος Σπανός τόνισε:

«Θέλω να ευχηθώ στην ομάδα της Ρόδου καλή πορεία και να έχει επιτυχίες». πηγη: news12.gr

Read more

Σόου Κρεκούκια στον Άγιο Ισίδωρο!: Με το Νίκο Κρεκούκια να κάνει …σόου και να πετυχαίνει τέσσερα από...

Σόου Κρεκούκια στον Άγιο Ισίδωρο!: Με το Νίκο Κρεκούκια να κάνει …σόου και να πετυχαίνει τέσσερα από τα πέντε γκολ της ομάδας του, ο Εθνικός Αρχίπολης πέτυχε εύκολη νίκη μέσα στον Άγιο Ισίδωρο επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 5 – 1. Ο νεαρός παίκτης έκανε μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση και οδήγησε την ομάδα του σε θρίαμβο.

Στο 15’ άλλαξαν τη μπάλα Βαρέλης και Μπεγκάσι, με τον πρώτο να κάνει σέντρα και ο Κρεκούκιας που πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα με πλασέ έκανε το 0 – 1.

Στο 17’ ο Θυριάκης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Βαρελής με κεφαλιά το 0 – 2.

Στο 30’ μετά από εκτέλεση κόρνερ και σουτ του Γεωργαλλή έγινε το 1 – 2.

Στο 52’ μετά από κόντρες η μπάλα στρώθηκε στον Κρεκούκια ο οποίος με πολύ δυνατό σουτ έκανε το 1 – 3.

Ο ίδιος παίκτης στο 70’ ελίχθηκε από τα αριστερά, έφερε τη μπάλα στο δεξί του πόδι και σούταρε στην απέναντι πλευρά για να πετύχει ένα πολύ όμορφο γκολ 1 – 4

Ο ίδιος στο 82’ με τον ίδιο τρόπο έστειλε τη μπάλα αυτή τη φορά πρώτα στο κάθετο δοκάρι και διαμόρφωσε το τελικό 1 – 5.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 22’ ο Γεωργαλλής εκτέλεσε πέναλτι αλλά απόκρουσε ο Καρπαθάκης

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΕΘΝΙΚΟΣ: Καρπαθάκης, Μπαρμπαντώνης, Θυριάκης, Κουφός, Χατζηνικόλας, Μπόσινας, Μαυριός (82’ Κουτσουμπάρης), Παπανθύμου (60’ λ.τ. Μανέτας), Μπεγκάσι, Κρεκούκιας, Βαρέλης


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ πηγη: news12.gr

Read more

«Διπλό» τίτλου για την ΑΕ Κατταβιάς!: Σημαντικό «διπλό» που της δίνει την ευκαιρία να ελπίζει βάσιμα...

«Διπλό» τίτλου για την ΑΕ Κατταβιάς!: Σημαντικό «διπλό» που της δίνει την ευκαιρία να ελπίζει βάσιμα για την κατάκτηση της 1ης θέσης στον όμιλο της πέτυχε η ΑΕ Κατταβιάς η οποία επικράτησε στο γήπεδο του Αγίου Σουλά του Ευκλή με 2 – 0. Στο πρώτο ημίχρονο η υπεροχή ήταν μοιρασμένη με τους παίκτες των δυο ομάδων να προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό. Στο διάστημα αυτό, το παιχνίδι μπορεί να χαρακτηριστεί ντέρμπι αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ευτύχησαν να σκοράρουν σε ένα κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού και να πάνε στα αποδυτήρια με καλή ψυχολογία. Αυτό ήταν κάτι που τους βοήθησε πάρα πολύ με το ξεκίνημα της επανάληψης με αποτέλεσμα να πετύχουν και ένα δεύτερο τέρμα και να «καθαρίσουν» το παιχνίδι. Από εκεί και πέρα αν και με παίκτη λιγότερο (λόγω αποβολής του Νασόπουλου) κατάφεραν να διαχειριστούν καλύτερα τον αγώνα απέναντι σε έναν φλύαρο και χωρίς ουσία Ευκλή και να πάρουν τελικά το «τρίποντο».

Στο 40’ από σέντρα του Κούρου, ο Σπύρου με πλασέ έκανε το 0 – 1.

Στο 65’ ο Κουμπιάδης έκανε τη σέντρα και ο Τριπολίτης με ένα πολύ όμορφο γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 0 – 2.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Ατσικνούδας. Στο 55’ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Νασόπουλος για αντικανονικό μαρκάρισμα. Ήταν μια κάρτα που αμφισβήτησαν οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι υποστήριξαν και ότι αρχικά είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ που δεν δόθηκε και ότι το συγκεκριμένο μαρκάρισμα που έγινε στη συνέχεια ήταν για κίτρινη κάρτα.

ΑΕ ΚΑΤΤΑΒΙΑΣ: Παπαβεργής, Μεντος, Ζωάννου, Κώτης, Σπύρου, Γιώτας, Παπαστεργής (10’ λ.τ. Σαπαλίδης), Νασόπουλος, Κουμπιάδης, Κούρος, Τριπολίτης (88’ Αυγέρης)

Αφιερωμένη στον Ηρακλείδη

Σύσσωμη η διοίκηση, η τεχνική ηγεσία αλλά και οι παίκτες της ΑΕ Κατταβιάς θέλουν να αφιερώσουν τη μεγάλη αυτή νίκη στον πρώην πρόεδρο του συλλόγου Σταύρο Ηρακλείδη.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ πηγη: news12.gr

Read more

Στη Ρόδο ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια, το Carnival vista: Ένα από τα μεγαλύτερα και νεότερα...

Στη Ρόδο ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια, το Carnival vista: Ένα από τα μεγαλύτερα και νεότερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο με δυνατότητα μεταφοράς 4.000 επιβατών θα επισκεφτεί τη Ρόδο μέσα στο προσεχές διάστημα.


Πρόκειται για το Carnival vista της εταιρίας Carnival που θα παραδοθεί τον Απρίλιο για να ξεκινήσει άμεσα τα ταξίδια του.

Σημειώνεται ότι το κρουαζιερόπλοιο είναι ένα από τα έξι μέχρι στιγμής πλοία που θα επισκεφτούν για πρώτη φορά φέτος τη Ρόδο.


Το Carnival vista θα αρχίσει κρουαζιέρες στη Μεσόγειο το Μάιο και κατά τα πρώτα του ταξίδια θα προσεγγίσει και το λιμάνι της Ρόδου. Στο νησί μας θα βρίσκεται σύμφωνα με το πρόγραμμα της εταιρίας στις 21 Μαΐου ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες επισκέψεις στο πλαίσιο κρουαζιέρας που θα πραγματοποιεί στην περιοχή.


Το λιμάνι επιβίβασης θα είναι η Τεργέστη και οι κρουαζιέρες του θα πραγματοποιούνται στη Μεσόγειο μέχρι και τον Οκτώβριο. Το Νοέμβριο το κρουαζιερόπλοιο θα αναχωρήσει για το Μαϊάμι των ΗΠΑ από όπου θα ξεκινά εξαήμερα και οχταήμερα ταξίδια στην Καραϊβική.

Το μήκος του σκάφους ανέρχεται σε 322 μέτρα και το πλάτος του σε 37 ενώ διαθέτει συνολικά 15 καταστρώματα. Μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3.936 επιβάτες ενώ το πλήρωμά του ανέρχεται σε 1.450 άτομα.


Μέχρι στιγμής 286 κ/ζ

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί οι προσεγγίσεις 286 κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι της Ρόδου για τη νέα χρονιά, με τη διαδικασία να συνεχίζεται και το πρόγραμμα να εμπλουτίζεται συνεχώς.


Από αυτά τα 23 θα διανυκτερεύσουν στο λιμάνι. Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται και η οριστικοποίηση άλλων 50 προσεγγίσεων που θα αυξήσουν ακόμα περισσότερο τον αριθμό για φέτος.


Πάντως θα πρέπει να επισημανθεί ότι λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων σε Τουρκία, Αίγυπτο και Τυνησία κάποιες εταιρίες ακυρώνουν τις εκεί προσεγγίσεις των πλοίων τους και τα δρομολογούν κυρίως σε ελληνικά λιμάνια τουλάχιστον για τους επόμενους δύο μήνες.


Παράδειγμα η Crystal cruises που αντικατέστησε το Κουσάντασι και την Κωνσταντινούπολη με ελληνικούς προορισμούς,  Όμως και η εταιρεία MSC Cruises αναστέλλει τις κρουαζιέρες της στα τουρκικά λιμάνια μέχρι νεωτέρας, λόγω της «αυξανόμενης ανησυχίας" από τους επισκέπτες, μεταφέροντας προγραμματισμένες κρουαζιέρες στην Ελλάδα.


Έτσι, το κρουαζιεόπλοιο MSC Magnifica, το οποίο ξεκινά από τη Βενετία στις 26 Μαρτίου, θα έρχεται στην Αθήνα και τη Μύκονο, αντί της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης.

Επίσης και η Norwegian,ακυρώνει όλες τις προσεγγίσεις των πλοίων της στα τουρκικά λιμάνια (συνολικά ανέρχονται σε 61) αντικαθιστώντας τα με άλλα, ανάμεσα στα οποία είναι και αυτό της Αθήνας. Μάλιστα η εταιρία στέλνει φέτος στη Ρόδο για πρώτη φορά και το κρουαζιερόπλοιο Norwegian star.


Οι υπεύθυνοι του λιμανιού μας εκτιμούν ότι θα προστεθούν και άλλα κρουαζιερόπλοια στο πρόγραμμα κατά τη διάρκειας της φετινής τουριστικής περιόδου καθώς οι εταιρίες αναγκαστικά θα τροποποιήσουν τα προγράμματά τους λόγω των αναταραχών στις παραπάνω χώρες.


Ένα από τα μεγαθήρια της κρουαζιέρας το Carnival Vista, καταπλέει στη Ρόδο με 4.000 επιβάτες


This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers. πηγη: rodiaki.gr

Read more

Ρόδος: Έμενε σε σπηλιά και ζούσε από τις διαρρήξεις: Περισσότερες από 15 διαρρήξεις σε αυτοκίνητα...

Ρόδος: Έμενε σε σπηλιά και ζούσε από τις διαρρήξεις: Περισσότερες από 15 διαρρήξεις σε αυτοκίνητα και επιχειρήσεις της περιοχής μας διέπραξε 34χρονος Πολωνός, ο οποίος στην συνέχεια πουλούσε τα κλοπιμαία για να ζήσει!


Μία ιστορία «βγαλμένη» από μυθιστορήματα άλλης εποχής, η οποία δυστυχώς επιβεβαιώνει την δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται αρκετοί συνάνθρωποί μας και οι οποίοι καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για την επιβίωση τους!


Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής» ο συγκεκριμένος Πολωνός βρίσκεται αρκετά χρόνια στην Ρόδο και το τελευταίο διάστημα διαμένει σε «σπηλιά» στην ευρύτερη περιοχή των Δασκάλων. Σε εκείνη την περιοχή άλλωστε, όπως επίσης και σε Ροδίνι και Ανάληψη, δραστηριοποιούνταν σε ότι αφορά τις διαρρήξεις από τις οποίες έπαιρνε ότι έβρισκε για να τα πουλήσει!


Συνολικά ο 34χρονος κατηγορείται ότι το χρονικό διάστημα από τις 9 έως τις 21 Ιανουαρίου 2016 διέπραξε 12 διαρρήξεις σε αυτοκίνητα, δύο σε επιχειρήσεις και μία σε αποθήκη, όλες στις παραπάνω περιοχές.


Η σύλληψή του έγινε προχθές τις πρώτες πρωινές ώρες όταν περιπολούντες αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου εντόπισαν τον αλλοδαπό να περιεργάζεται σταθμευμένο αυτοκίνητο, το οποίο επρόκειτο προφανώς να διαρρήξει. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον 34χρονο Πολωνό και από την προανάκριση και την αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε η δράση του. Στην κατοχή του 34χρονου αλλά και στο χώρο (στη σπηλιά) που διέμενε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:


• Πλήθος διαρρηκτικά-κοπτικά εργαλεία, λουκέτα και φακοί

• Ηλεκτρονικοί φορητοί υπολογιστές (laptops-tablets) και εξοπλισμός

• Αεροβόλο πιστόλι


• Φυσίγγια κυνηγετικού όπλου,

• Κινητά τηλέφωνα

• Μαχαίρια με λάμες μήκους 20 και 27 εκατοστών

• Πλήθος μικροαντικειμένων – εξαρτημάτων


Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε χθες στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί τυχόν συμμετοχή του σε παρόμοιες εγκληματικές πράξεις.

Μέχρι τώρα έχουν αναγνωριστεί αντικείμενα στις 8 από τις 15 διαρρήξεις, τα οποία έχουν αποδοθεί στους ιδιοκτήτες τους.


Πώς να προστατευθούμε

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο του προληπτικού και κοινωνικού της ρόλου υπενθυμίζει στους πολίτες χρήσιμες συμβουλές για την προστασία του οχήματός τους από διάρρηξη ή κλοπή:


• Να έχετε πάντα τις πόρτες και το πορτπαγκάζ του αυτοκινήτου σας, κλειδωµένα όταν οδηγείτε στην πόλη.

• Μην αφήνετε ποτέ το όχηµα µε αναµµένη τη µηχανή και το κλειδί στην υποδοχή του, ακόµα και αν βγαίνετε για µερικά δευτερόλεπτα από αυτό. Πάντοτε να παίρνετε το κλειδί µαζί σας.

• Να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες, να κλείνετε τα παράθυρα και να ενεργοποιείτε το συναγερµό όταν σταθµεύετε το αυτοκίνητο κάπου.


• Μην αφήνετε κανενός είδους αντικείµενα, χρήµατα, πορτοφόλι, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, τσάντες και τιµαλφή µέσα στο αυτοκίνητο.

• Αφαιρείτε την πρόσοψη του ραδιοφώνου και κάθε τι πολύτιµο όταν βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας.


• Μη φυλάσσετε τα εφεδρικά κλειδιά του οχήµατος µέσα σ’ αυτό, αλλά σε άλλο, ασφαλέστερο µέρος.

• Αν παρκάρετε το αυτοκίνητο ή το δίκυκλό σας σε χώρο στάθµευσης (parking), να παίρνετε µαζί σας τα κλειδιά του. Μην αφήνετε στο όχηµα στοιχεία που δηλωτικά της ταυτότητάς σας.


• Να αποφεύγετε να σταθµεύετε το όχηµά σας σε ερηµικά µέρη.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε, ότι σας παρακολουθούν ή σας παρενοχλούν άλλα οχήματα, όταν οδηγείτε µόνοι, καλέστε το 100 µε το κινητό σας ή κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο Αστυνομικό Τµήµα.


This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers. πηγη: rodiaki.gr

Read more

ΑΕΡΑ: «Προκλητικός ο ορισμός!»: «Τουλάχιστον προκλητικό», χαρακτηρίζει τον ορισμό των διαιτητών στο...

ΑΕΡΑ: «Προκλητικός ο ορισμός!»: «Τουλάχιστον προκλητικό», χαρακτηρίζει τον ορισμό των διαιτητών στο σημερινό παιχνίδι με τη Ρόδο ο ΑΕΡΑ. Με ανακοίνωση του τονίζει τα ακόλουθα:

«Το Δ.Σ. του Α.Ε.Ρ.Α. , αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον αρχιδιαιτητή κ. Κώστα Ζαννετίδη, για τον αμερόληπτο και δίκαιο ορισμό του διαιτητικού τρίου στο ματς της ομάδας μας με την Ρόδο. Σε ένα παιχνίδι μεταξύ πρώτου και δεύτερου, ο κ. Ζαννετίδης αποφάσισε πως θα ήταν σωστό, το διαιτητικό τρίο – πλην του βοηθού Σταυρούλια- να απαρτίζεται από μη αξιολογημένους διαιτητές. Από πότε τα ντέρμπι σφυρίζονται από διαιτητές που έχουν αδικήσει πολλές φορές στο παρελθόν, μια από τις δύο ομάδες; Από πότε σε μια τόσο σημαντική αναμέτρηση, γίνονται μαγειρέματα και μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο αλλάζουν οι βοηθοί; Θεωρούμε τον εν λόγω ορισμό, τουλάχιστον κακό και προκλητικό και καλούμε τον κ. Ζαννετίδη να παραιτηθεί για το καλό του Δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου». πηγη: news12.gr

Read more