Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Υποθέτουμε ότι θα υπάρξει μέριμνα από τον Δήμο Ρόδου για τους...


Υποθέτουμε ότι θα υπάρξει μέριμνα από τον Δήμο Ρόδου για τους πολυελαίους «Μουράνο» στο Ακταίον:


• Υποθέτουμε ότι τώρα που μάζεψε τα πράγματα από το Ακταίον ο δήμος, θα έχει ληφθεί και ειδική μέριμνα, για τους πολυελαίους “Μουράνο” που βρισκόταν εκεί, και που προέρχονται από το ξενοδοχείο “Ρόδων” κι ελπίζουμε ότι δεν θα τους πετάξουν… σε καμιά αποθήκη!


• Ρεφενέ για τον ΠΡΟΤΟΥΡ; Εκεί φθάσαμε; Μπράβο μας!


• Ωρύονται οι αγρότες σε όλη την Ελλάδα, αλλά… έσταξε η ουρά του γαϊδάρου για την κυβέρνηση!


• Γράφει στο facebook ο κ. Β. Παπανικόλας εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του για τη στάση του ΠΑΣΟΚ: «Την ώρα που πλαγιοκοπείται με έντονη πίεση από δεξιά και “αριστερά” ο χώρος της Κεντροαριστεράς, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, μόνη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δίνει θετική ψήφο σε τροπολογία της κυβέρνησης για αύξηση των μελών του Ε.Σ.Ρ.!!! Ανεξάρτητα από την ουσία της τροπολογίας, ανεξάρτητα από το τι ακολουθήθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή μετέπειτα, η σημειολογία και το μήνυμα που εκπέμπει το γεγονός στη συγκεκριμένη συγκυρία, όχι μόνο είναι πολιτικά απαράδεκτο, όχι μόνο δεν επαναπατρίζει δυνάμεις στο χώρο, αλλά μάλλον χρήζει ψυχιατρικής ανάλυσης!!! Απαιτούνται πειστικές εξηγήσεις. Τώρα!!!»


Ο κακός


This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers. πηγη: rodiaki.gr

Read more

Ξεκινούν τα μαθήματα θεάτρου στη Ρόδο: Την Πέμπτη 28...


Ξεκινούν τα μαθήματα θεάτρου στη Ρόδο:


Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 ξεκινούν τα μαθήματα θεάτρου που οργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού- Αθλητισμού Ρόδου στο χώρο του, που βρίσκεται στην οδό Διαγοριδών 3 στην πόλη της Ρόδου.


Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Πέμπτη (τμήμα ενηλίκων) , από τις 17:15  μέχρι τις 18:45.

Υπεύθυνος Διδασκαλίας του εργαστηρίου Κωνσταντίνος Τρέχας, ο οποίος γεννήθηκε στην Ιταλία από Έλληνες γονείς. Σπούδασε στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Καποδιστριακού

Πανεπιστημίου Αθηνών. Ζει στη Ρόδο όπου εργάζεται ως θεατρικός εμψυχωτής, παιδαγωγός και σκηνοθέτης. Είναι εξειδικευμένος στην Κόμμεντια ντελ Άρτε και στην τέχνη του Κλόουν.

Εγγραφές: Γραφεία ΔΟΠΑΡ , εργάσιμες ημέρες και ώρες

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22410 26385 εσωτ (1) , 6972847299

 


This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers. πηγη: rodiaki.gr

Read more

Η πίτα της Ενωσης Λογιστών Ρόδου: Η Ένωση Λογιστών...


Η πίτα της Ενωσης Λογιστών Ρόδου:


Η Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ρόδου σας προσκαλεί στην ετήσια κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της, την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 στις 21:30 στο Rock & Roll (Πλ. Αρίωνος, Μεσαιωνική Πόλη).


Τη βραδιά θα ντύσουν μουσικά οι Vintage Music Band. Είσοδος 15 ευρώ με δύο ποτά και μπουφέ.

 


This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers. πηγη: rodiaki.gr

Read more

Προώθηση εφήβων στο Φοίβο: Η προετοιμασία των παικτών του...


Προώθηση εφήβων στο Φοίβο:


Η προετοιμασία των παικτών του Φοίβου συνεχίζεται, εν όψει του αγώνα του Σαββάτου κόντρα στο Διαγόρα Βατίου, στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής. Αποτελεί ένα δύσκολο ματς για τη συνέχεια της πορείας της ομάδας της Κρεμαστής, το οποίο θέλει να κερδίσει, μετά την ήττα στη Λίνδο.


Ο Σταμάτης Μαργέλος και η διοίκηση, έχουν ήδη προαποφασίσει να προωθήσουν τα παιδιά της εφηβικής ομάδας στην «πρώτη» και προπονούνται από τώρα, με πολλές πιθανότητες να χρησιμοποιηθούν σε ορισμένα από τα ματς που θα ακολουθήσουν.

Ήδη προπονούνται οι Γρέβελης, Τραμπουζάνης, Ντουλάι, Κούκιαλης, Κυρτάσογλου, ενώ θα προωθηθούν ακόμα δυο παιδιά.


Σε ότι αφορά το ματς του Σαββάτου, ο κόουτς της ομάδας έχει και αυτή την φορά να αντιμετωπίσει προβλήματα.

-Δεν θα αγωνισθεί ο Ρεϊσης Μαϊλης, ο οποίος εξακολουθεί να ακολουθεί την εντολή του γιατρού για ξεκούραση δεκαπέντε ημερών.


-Αμφίβολη είναι η συμμετοχή στο παιχνίδι του Γιώργου Κοντόγιαννου, ο οποίος κάνει θεραπείες

-Ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον Τάσο Φτάκλα, που αισθάνεται ενοχλήσεις.

-Ασθενείς είναι και δεν προπονήθηκαν χθες, οι Ψωμιάδης και Τριανταφύλλου, αλλά πιστεύεται πώς θα είναι σε θέση να αγωνισθούν με το Βάτι.


Αμφίβολη είναι η συμμετοχή στο παιχνίδι του Γιώργου Κοντόγιαννου (ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡ)


This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers. πηγη: rodiaki.gr

Read more

Φουλ τακτική στον Ιάλυσο: Η προετοιμασία στον Ιάλυσο ενόψει...


Φουλ τακτική στον Ιάλυσο:


Η προετοιμασία στον Ιάλυσο ενόψει του αγώνα της 16ης αγωνιστικής βρίσκεται αυτές τις μέρες στο φόρτε της. Οι «ερυθροκίτρινοι» θέλουν να παρουσιαστούν διαφορετικοί στον αγώνα της ερχόμενης Κυριακής κόντρα στην Κηφισιά, καταθέτοντας στον αγωνιστικό χώρο, πρόσωπο εντελώς διαφορετικό απ’ αυτό στα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια.


Ο Μιλτιάδης Γκόφας και οι συνεργάτες του, δουλεύουν πολύ με τους παίκτες πάνω στην τακτική που θα ακολουθηθεί στο Κυριακάτικο παιχνίδι. Κι επειδή ο νέος προπονητής και οι συν αυτώ  θέλουν…την «ησυχία τους» κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, οι προπονήσεις τις τελευταίες μέρες όπως κι η σημερινή, γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.


Οι παίκτες του Ιάλυσου έχουν ανεβάσει στροφές, ακολουθώντας καθημερινά πιεστικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει πολλή τακτική.


Στον αγωνιστικό τομέα, ο κόουτς του Ιάλυσου αντιμετωπίζει προβλήματα με την συμμετοχή βασικών του ποδοσφαιριστών.


Πιο συγκεκριμένα:

Πρόβλημα προέκυψε με τον Παναγιώτη Σπάρταλη, ο οποίος αισθάνεται ενοχλήσεις στον προσαγωγό και ακολουθεί τη θεραπευτική οδό, προκειμένου να είναι έτοιμος να ταξιδέψει στην Αθήνα, για τον αγώνα στην Κηφισιά.


Ειδικό πρόγραμμα ακολουθεί ο Νίκος Σαχίνης, ο οποίος πέρα από το οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετώπισε, έχει και ενοχλήσεις στον δικέφαλο.


Σε αυτούς τους δυο, φυσικά προστίθενται ο τιμωρημένος και τραυματίας Παντελής Αθανασίου, αλλά κι ο Γιώργος Κοκκίνης του οποίου η συμμετοχή στον αγώνα της Κυριακής θεωρείται αμφίβολη.


Αντίθετα, επανέρχεται κατά της Κηφισιάς ο Βαγγέλης Ρεκλείτης, ο οποίος εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής στο ματς με το Ηράκλειο.   


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Τον Ιάλυσο τον απασχολούν φυσικά οι μεταγραφές, αλλά περιμένοντας τους Αντώνη Αθανασίου και Σαράντο Καμβύση, δεν έχει γίνει ακόμη άλλη κίνηση παρά το γεγονός πώς η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση σε όλες τις γραμμές, όπως έχει σχετικά δηλωθεί.


Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, το μέτωπο αυτό έχει «παγώσει» και οι Διοικούντες σε συνεργασία με το Μιλτιάδη Γκόφα, θα ασχοληθούν με τις όποιες κινήσεις γίνουν αμέσως μετά το ματς με την Κηφισιά.


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Η ΚΗΦΙΣΙΑ  

Μπροστά σε αρκετό κόσμο θα αγωνισθεί την ερχόμενη Κυριακή ο Ιάλυσος. Για τον αγώνα της Κυριακής, οι γηπεδούχοι όπως αναφέρουν οι πληροφορίες έχουν καλέσει τους φίλους τους στο γήπεδο, προκειμένου να ενισχυθούν ηθικά αλλά και υλικά γι’ αυτό το παιχνίδι.  


ΜΕ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΔΙΑΙΤΗΤΗ

Η ΚΕΔ/ΕΠΟ ανακοίνωσε χθες τα διαιτητικά τρίο που θα σφυρίξουν στους αγώνες της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄Εθνικής στον 4ο Ομιλο.

Το ματς της Κηφισιάς με τον Ιάλυσο θα διευθύνουν οι Αριστείδης Διαμαντόπουλος, Δημήτρης Βεργέτης και Ιωσήφ Νίκα από τον σύνδεσμο της Αρκαδίας με παρατηρητή τον Βαλάσιο Θεοδωρόπουλο από την Κορινθία.


This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers. πηγη: rodiaki.gr

Read more

Ξεπουλιέται ένα αεροδρόμιο με 50 εκατομμύρια έσοδα το χρόνο: ...


Ξεπουλιέται ένα αεροδρόμιο με 50 εκατομμύρια έσοδα το χρόνο:


Την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου  της Ρόδου, εξέφρασε για μία ακόμα φορά ο τοπικός σύλλογος εργαζομένων της ΥΠΑ, πραγματοποιώντας χτες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο «Διαγόρας».


Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επίσκεψη στη Ρόδο κλιμακίου ορκωτών λογιστών απεσταλμένων από το ΤΑΙΠΕΔ, με σκοπό να καταγράψει την κινητή περιουσία του αεροδρομίου μας.

Στο κάλεσμα του συλλόγου ανταποκρίθηκαν εκτός από τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο, μέλη του ΠΑΜΕ, της ΛΑΕ, κάτοικοι της περιοχής, ενώ παραβρέθηκε και η δημοτική σύμβουλος Ευαγγελία Παναή.

Σημειώνεται ότι κατά τη χτεσινή συγκέντρωση επρόκειτο να επιδοθεί από τον πρόεδρο του συλλόγου Φώτη Λουλουδάκη ψήφισμα διαμαρτυρίας στο κλιμάκιο το οποίο όμως αναχώρησε από το αεροδρόμιο νωρίτερα από ότι τις προηγούμενες μέρες, προκαλώντας την αντίδραση των συγκεντρωμένων.

 



Διαγόρας: 50 εκ ευρώ το χρόνο τα έσοδα του!

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης οι εργαζόμενοι εξέφραζαν την απορία πως γίνεται να ξεπουλιέται ένα αεροδρόμιο που έχει έσοδα περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο!

Κι όμως από αυτά τα χρήματα δεν είχε το δικαίωμα να κρατήσει ούτε ένα… ευρώ για τις τρέχουσες ανάγκες του με αποτέλεσμα να περιμένει να σταλούν από την Αθήνα χρήματα ακόμα και για τις… μπαταρίες των τηλεχειριστηρίων!

Πρόκειται όπως είπαν για μεθοδευμένη και εγκληματική απαξίωση που συσσωρεύθηκε επί χρόνια φτάνοντας το αεροδρόμιο στη σημερινή κατάσταση, με αποδεκατισμένο προσωπικό που φτάνει περίπου τα τριάντα άτομα.


Το 2017 αναλαμβάνει η Fraport

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Fraport θα εγκατασταθεί στο αεροδρόμιο της Ρόδου, την 1 Ιανουαρίου 2017 αντί στις 31 Οκτωβρίου του φετινού χρόνου, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, κάτι που σημαίνει ότι τη φετινή σεζόν θα λειτουργήσει με τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις.

Πάντως κλιμάκια από την εταιρία έρχονται τακτικά στο αεροδρόμιο του νησιού μας χωρίς να το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι, και μάλιστα η τελευταία επίσκεψη ήταν τη Δευτέρα μαζί με τους ορκωτούς λογιστές.

Τα πέντε μέλη του έχουν σχεδόν καταγράψει όλα τα αντικείμενα τοποθετώντας σε αυτά αυτοκόλλητα με barcode, ενώ εύλογη είναι η αναστάτωση που επικρατεί σε όσους ενοικιάζουν καταστήματα και γραφεία καθώς δε γνωρίζουν τι θα γίνει με αυτές τις περιπτώσεις.

 


Το κλιμάκιο τοποθέτησε αυτοκόλλητο καταγραφής ακόμα και στους πυροσβεστήρες


Ψήφισμα συλλόγου

Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο αεροδρόμιο Φώτης Λουλουδάκης διάβασε στους συγκεντρωμένους το ψήφισμα που ανέφερε τα εξής: «Σαν να μην έφτανε η «κοψοχρονιά» παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και το μεγάλο δώρο των πλουσίων εσόδων για την κρατική Γερμανική εταιρεία που τα απέκτησε με ένα απλό νεύμα του κ. Σόιμπλε προς τον αριστερό Πρωθυπουργό μας, θέλουν τώρα οι δανειστές να υποτιμήσουν περισσότερο την Τοπική μας αξιοπρέπεια. Μήνες τώρα στέλνονται κλιμάκια μικρού και μεγάλου βεληνεκούς προκειμένου να καταγράψουν υποτίθεται την τιμίως αποκτηθείσα περιουσία. Από την μια η  FRAPORT ή οποία επιθεωρεί τις εγκαταστάσεις και από την άλλη κλιμάκια εντεταλμένων του ΤΑΙΠΕΔ που καμώνονται πως διασώζουν την περιουσία των Γερμανών καταγράφοντας ακόμη και τα καρφιά από τα κάδρα των γραφείων.


Είναι απίστευτο το υπεροπτικό ύφος που παίρνουν αυτές οι ομάδες όταν καταφθάνουν στους κρατικούς Αερολιμένες συμπεριφερόμενοι λες και ολόκληρη η Χώρα τους οφείλει πλήρη υποταγή. Θα περίμενε κανείς να προσβλέπουν σε ρεαλιστικούς στόχους που έχουν να κάνουν με τη λειτουργικώς αποτελεσματική μεταβίβαση της διοίκησης. Αλλά ο στόχος δεν είναι αυτός. Ο στόχος ήταν και είναι πάντοτε να υποτιμηθεί ο εγχώριος πληθυσμός με ό,τι αυτός παρήγαγε τα τελευταία χρόνια. Ίδια αίσθηση είχαμε, όπως άλλωστε αναφέρθηκε δημόσια, από την αγόρευση του δικηγόρου του ΤΑΙΠΕΔ που, λίγο πολύ, ανέφερε ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου και του εμβρόντητου ακροατηρίου ότι ολόκληρη η Ελλάς έχει ανάγκη το Γερμανό κατακτητή της.


Κανονικά δεν έπρεπε καν να τολμήσουν να πλησιάσουν μάλιστα με αυτό το απαξιωτικό ύφος, πριν από την τελεσίδικη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.  Εδώ βέβαια περιφρονούν ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό, δεν θα περιφρονήσουν και τη δικαιοσύνη του. Τα φαινόμενα αυτά τα ζούμε και στη Ρόδο. Από την περασμένη Δευτέρα με την ανοχή και τις ευλογίες της Διοίκησης, έχουν εγκατασταθεί και επιδίδονται στο προσβλητικό για όλους μας έργο τους.


Σε ολόκληρη την Ελλάδα οι εργαζόμενοι και οι Τοπικές Κοινωνίες έχουν έκδηλα αντιταχθεί μέσα από διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις. Το ίδιο κάνουμε και εμείς εδώ σήμερα. Διαδηλώνουμε διατρανώνοντας την πεποίθηση μας ότι κανένας σύγχρονος αποικιοκράτης με κανένα εγχώριο ή εξωτερικό συνεργάτη του δεν είναι επιθυμητοί.

Ενώ η Χώρα βρίσκεται για έξι κιόλας χρόνια σε κλοιό οικονομικής ασφυξίας και φορολογικής καταπίεσης, ο δρόμος των παραχωρήσεων, που κατά την άποψη μας αποτελεί κατάντια, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να χειροτερεύει τα πράγματα. Ας τολμήσουμε να σταματήσουμε αυτές τις πολιτικές εμποδίζοντας και τους εγχώριους εκφραστές τους…»


Ε. Παναή: «δεν παραδίδουμε τη γη μας»

Παίρνοντας το λόγο η δημοτική σύμβουλος Ευαγγελία Παναή δήλωσε τα εξής: «Αυτή είναι η γη των προγόνων μας που απαλλοτριώθηκε από τη χούντα και μία ολόκληρη περιοχή καταδικάστηκε και θυσιάστηκε για να αναπτυχθεί ένας ολόκληρος νομός.

Δεν υπήρξε όμως καμία μέριμνα ανακούφισης όλης της πληγείσας περιοχής. Ο πληθυσμός της περιοχής όλα αυτά τα χρόνια τα ανεχόταν γιατί ήταν κρατικό το αεροδρόμιο και θεωρούσαν ότι όλες αυτές οι θυσίες μας πήγαιναν για το κοινό καλό του κράτους και του λαού.


Ποτέ όμως ούτε εμείς ούτε οι πρόγονοί μας δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι η γή των προγόνων μας που ποτίστηκε με αίμα και ιδρώτα για να απελευθερωθεί από τους Γερμανούς κατακτητές κάποια μέρα θα βρισκόταν στα χέρια των Γερμανών νεοαποικιοκρατών κατακτητών επενδυτών για να θησαυρίζουν τα κεφάλαια της Γερμανίας που πολύ έξυπνα οι κυβερνώντες  πιπίλισαν τα μυαλά μας ότι το κράτος δεν μπορεί ποτέ να είναι επιχειρηματίας και αποτυγχάνει.


Δε μας απάντησαν όμως πως μπορεί ένα μεγάλο μέρος της Fraport να είναι κρατικό και όχι εξολοκλήρου ιδιωτικό. Είναι λυπηρό όλες τις προηγούμενες μέρες όλοι αυτοί οι κύριοι αναχωρούσαν αργά το απόγευμα αλλά σήμερα έμαθαν για τη διαμαρτυρία μας και φρόντισαν να το σκάσουν σαν τους κλέφτες από την πίσω πόρτα για να μην τους επιδοθούν τα ψηφίσματα και να ακούσουν τις διαμαρτυρίες των πολιτών.


Είναι επίσης λυπηρό και θα πρέπει να το καταγγείλουμε. Σε ολόκληρη την υπόλοιπη Ελλάδα που έχουν ξεπουληθεί τα χρυσοφόρα αεροδρόμια, ενώ εκεί οι δήμοι και οι περιφέρειες πρωτοστατούν σε όλες τις διαδηλώσεις και τις διαμαρτυρίες, εδώ η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου και ο δήμος Ρόδου λάμπουν δια της απουσίας τους.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά δηλώνουν ότι είναι υπέρμαχοι αυτής της ιδιωτικοποίησης γιατί δήθεν θα καλυτερέψει η εικόνα του αεροδρομίου και θα έρθει η ανάπτυξη.


Τεκμηριωμένα ειδικές επιτροπές αποδεικνύουν ότι υπάρχουν έξι τέλη που μέχρι σήμερα δεν εφαρμόζονται τα οποία θα εφαρμοστούν. Αναπόφευκτα θα οδηγήσουν στην αύξηση των εισιτηρίων. Πουλάμε την κύρια πύλη εισόδου του τουρισμού, του χρήματος, της οικονομίας και του μέσου μεταφοράς των κατοίκων, και έπρεπε ακόμα και οι δημοτικές αρχές των μικρότερων νησιών που εξαρτώνται από τα αεροδρόμια της Ρόδου και της Κω, να ξεσηκωθούν.


Γιατί αργότερα θα τεθεί υπό αμφισβήτηση η λειτουργία και των αεροδρομίων σε αυτά τα νησιά. πρέπει να καταγγείλουμε ευθαρσώς τόσο τη στάση της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου όσο και του δήμου Ρόδου γιατί οι εκπρόσωποί τους ανήκουν σε κόμματα που για δεκαετίες άσκησαν εξουσία σε αυτό τον τόπο.

Και αν δεν τους αρέσει και τους απογοητεύσει η εικόνα του αεροδρομίου, ήταν απλούστατο για τους κομματικούς μηχανισμούς στους οποίους ανήκουν και στις κυβερνήσεις τους ένα μικρό γράμμα του νόμου θα είχαν αλλάξει και ένα πολύ μικρό μέρος αυτών των εσόδων θα έμενε εδώ για να   αναβαθμίζονται τα αεροδρόμια και ένα άλλο μέρος να πηγαίνει σε έργα υποδομής ανακούφισης της γύρω περιοχής.


Ούτε ένα ευρώ όμως δε διατέθηκε που με κόπους και θυσίες των ίδιων των εργαζομένων λειτουργούσε. Δεν υποστέλλουμε τη σημαία δεν παραδίδουμε τη γη μας είναι περιουσία δική μας και μέσα στη συνείδησή μας δε θα νομιμοποιηθούν ούτε οι κυβερνήσεις ούτε οι νέοι κατακτητές».


Κ. Γιαννόπουλος: «στους αγώνες θα είμαστε παρόντες»

Το μέλος διοίκησης του ΕΚΡ εκπροσωπώντας το ΠΑΜΕ Κώστας Γιαννόπουλος δήλωσε «Στηρίζουμε τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο χωρίς καμία εξαίρεση καθώς όλοι βρίσκονται στον αέρα. Γιατί αυτές οι υποδομές είναι χιλιοπληρωμένες από τον ελληνικό λαό, ανήκουν σε εμάς. Δεν ανήκουν ούτε στην κρατική επιχειρηματικότητα ούτε στην ιδιωτική.

Τα τέλη οι φόροι, όλες οι υπηρεσίες και τα κέρδη που αποκόμιζαν τόσα χρόνια και έμπαιναν στον κρατικό κορβανά δεν υπηρετούσαν ποτέ τις δικές μας ανάγκες ούτε το φθηνότερο και ποιοτικότερο μεταφορικό έργο.


Αυτό θα χειροτερέψει ακόμα περισσότερο και πιο ακριβές θα γίνουν οι υπηρεσίες και χειρότερες. Είναι σοβαρό ζήτημα το γεγονός ότι η περιοχή μας βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων και αντιπαραθέσεων που τις ζούμε καθημερινά, δηλαδή σε κίνδυνο εμπόλεμης σύρραξης.

Το γεγονός ότι ένα αεροδρόμιο σε αυτή την περιοχή παραχωρήθηκε σε μία ξένη εταιρία αυτό δημιουργεί κινδύνους ακόμα και για την άμυνα.

Θεωρούμε ότι τον πρωταγωνιστικό ρόλο, στους αγώνες για τη μη ιδιωτικοποίηση όλων των υποδομών πρέπει να τον παίξει η οργανωμένη εργατική τάξη τα συνδικάτα με όποιες αδυναμίες έχουν, οι αυτοαπασχολούμενοι σύσσωμος ο ροδιακός λαός. Εμείς στους αγώνες αυτούς θα είμαστε παρόντες».


Ψήφισμα ΠΑΜΕ

Εδώ και λίγες μέρες έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την παράδοση του αεροδρομίου της Ρόδου στην εταιρεία FRAPORT, ενώ δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τους εργαζόμενους οι οποίοι βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα.

Καλούμε τα σωματεία εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων, κάθε μαζικό φορέα της περιοχής να οργανώσουν την πάλη τους για να ακυρωθεί η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου. Είναι βέβαιο ότι το μόνο που θα φέρει για το λαό της περιοχής είναι πανάκριβες και χειρότερες υπηρεσίες, απολύσεις και χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων.


Επιπλέον, η περιοχή μας βρίσκεται στο επίκεντρο σκληρών ιμπεραλιαστικών αντιπαραθέσεων για τον έλεγχο ενεργειακών πόρων και δρόμων μεταφοράς τους. Η ιδιωτικοποίηση τέτοιων στρατηγικής σημασίας υποδομών βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας.

Εμείς ούτε συναινούμε ούτε μας ρώτησε κανείς. Να ακυρωθούν τώρα όλες οι ιδιωτικοποιήσεις υποδομών που τις χιλιοπλήρωσε ο λαός με τον ιδρώτα και το αίμα του. Ο λαός και της Ρόδου και των άλλων περιοχών που τα αεροδρόμιά τους ιδιωτικοποιούνται, έχουν κάθε συμφέρον από την αποτροπή της ιδιωτικοποίησής τους, αλλά κυρίως να παλέψουν, ώστε τα αεροδρόμια και όλες οι υποδομές της χώρας να γίνουν λαϊκή ιδιοκτησία.


Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ 21 Γενάρη 2015

Προσυπογράφουν:

Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ

Σωματείο εργαζομένων Mira mare

Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Ρόδου

Σωματείο Εμφιαλωμένων ποτών Δωδεκανήσου


This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers. πηγη: rodiaki.gr

Read more

Στον Μανώλη, το γελαστό παιδί: Του Κώστα Λαμπριανού Έβαλε...


Στον Μανώλη, το γελαστό παιδί:


Του Κώστα Λαμπριανού


Έβαλε ο Θεός σημάδι παλικάρι στον Αρχάγγελο.

Κόντευε, πέντε η ώρα . πέντε η ώρα που βραδιάζει, πέντε η ώρα που ο χειμωνιάτικος Ήλιος γέρνει, με σφιχτό χαμόγελο, για να χαθεί πίσω από τα βουνά, και να ’ρθει η νύχτα, παγερή, ν’ απλώσει το σκοτεινό σεντόνι της.


Αχ, Μανώλη μου… Σε μια στροφή του δρόμου, σε μια στιγμή, παιδί μου λατρευτό, σ’ άρπαξε ο βαρκάρης για να διαβείς τον Αχέροντα, να πιεις το νερό της λησμονιάς, να ξεχάσεις τον απάνω κόσμο, και όσους σε αγάπησαν στο διάβα των είκοσι χρόνων σου.

Μια στιγμή και σβήστηκε το γλυκό, φωτεινό, χαμόγελό σου, το φέγγος των ματιών σου.

Μα ξέρω. τώρα, εκεί ψηλά που βρίσκεσαι, θα χαμογελάς, λυτρωμένος από τις ασχήμιες των ανθρώπων, και η ματιά σου θ’ αγκαλιάζει την οικουμένη.

Και τα βράδια που ανάβουν οι φωτιές, στον ουρανό, στη συνοικία των αγγέλων, θα ’σαι μαζί τους, λαμπερό αστέρι.


Θα τους ιστορείς, χαρές και λύπες, της ζωής που έζησες στη Γη, τον μικρό και εύθραυστο πλανήτη μας όπως την χαρακτήριζες, και ο λόγος σου θα κυλά σαν τραγούδι, όπως το τραγούδι των κρυστάλλινων νερών στα ρυάκια, όπως το τραγούδι της σιγανής φθινοπωρινής βροχής, όταν σμίγει με το χώμα.

Και θα τους ζητάς να προσέχουν τους αγαπημένους σου, και όλα τα παιδιά του κόσμου.

Σου το έγραψαν οι συμμαθητές σου στο στεφάνι τους:

«Να μας χαιρετήσεις τους αγγέλους και να μας προσέχετε από ’κει ψηλά. Σε αγαπάμε»

Αχ, Μανώλη μου…

Ναι, παιδί μου. οι συμμαθητές, οι φίλοι, αυτοί που σ’ αγάπησαν, ήταν όλοι εκεί, για το στερνό αντίο πριν το μεγάλο ταξίδι.


Ποτέ δεν είδα τόσα νεανικά μάτια βουρκωμένα, τον πόνο να γίνεται θλίψη, οργή, στο αναπάντητο «γιατί;», να συνταράζει τις ψυχές τους.

Πρόσωπα σαν από αρχαία τραγωδία, ν’ ακολουθούν το σπαρακτικό μοιρολόι της μάνας και της αδελφής, τον αβάσταχτο, βουβό, πόνο του δύσμοιρου πατέρα.

Τώρα που γράφω τούτες τις αράδες, με τη γραφίδα της λύπης βουτηγμένη στο δοχείο των δακρύων, σε φέρνει ο λογισμός, στην αυλή της γιαγιάς σου, και αγαπημένης θείας μου. δεκαπεντάχρονο παιδί τότε, να μου μιλάς για τα βιβλία, για τον μεγάλο έρωτά σου στη λογοτεχνία, για τους νέους ταλαντούχους συγγραφείς, για τα σχέδια, τα όνειρά σου.


Στην αυλή που μας μεγάλωσε όλους με λόγια αγάπης, αξιοπρέπειας, αρχών και αξιών.

Πρώτα εμάς τους μεγαλύτερους κι ύστερα τον πατέρα σου με τα σμυρναίικα τραγούδια της θείας Όλγας, τραγούδια του ξεριζωμού, τραγούδια του πόνου και της ελπίδας για μια καλύτερη ζωή.

Κι έπειτα εσένα, τη Μαρία, την πολυαγαπημένη σου αδελφή, τα ξαδέλφια σου, ρίζες του ίδιου δέντρου. Συνεπαρμένος εγώ, κράταγα μια μια τις λέξεις σου, λέξεις πλούσιες, καλοβαλμένες σ’ έναν λόγο άψογα δομημένο που σπάνια συναντά κανείς σε παιδιά της ηλικίας σου.

Είχες το χάρισμα να μιλάς και να γράφεις, σαν τους μεγάλους μουσουργούς που τιθασεύουν τις νότες στην παρτιτούρα, στις πιο εξαίρετες μελωδίες τους.


Και σε θαύμασα από την πρώτη στιγμή, βέβαιος ότι απέναντί μου είχα ένα παιδί που θα διέγραφε, σαν αστέρι, μια λαμπρή πορεία στη λογοτεχνία, στην επιστήμη, στην κοινωνία.

Κι αργότερα, όταν δημοσιεύθηκε σ’ εφημερίδα της πρωτεύουσας το πρώτο σου άρθρο, 19 χρόνων τότε, η βεβαιότητα έγινε πίστη πια, πως το γελαστό παιδί μας ήταν ήδη ένας ολοκληρωμένος, σπουδαίος νέος, προικισμένος με σοφία που θα ζήλευαν οι γέροντες σοφοί.

Αυτό το άρθρο σου, Μανώλη μου, διαβάζω τώρα και ο πόνος, η θλίψη, η μελαγχολία, κύματα – κύματα, φουρτουνιάζουν ψυχή και νου.


Θυμάμαι την κουβέντα που κάναμε για τον κόσμο που ζούμε. Και μου ’λεγες για τη βαρβαρότητα, τον κυνισμό των ισχυρών της Γης που ανάβουν φωτιές πολέμων σ’ όλες τις ηπείρους.

Σε είχαν συνταράξει οι εικόνες των παιδιών της Γάζας, «σμιλεμένες» από το αίμα και τα ερείπια, ολούθε, των παιδιών της Συρίας, της μεγάλης φυγής, της πιο απάνθρωπης, βάρβαρης, εμφύλιας σύρραξης της σύγχρονης Ιστορίας.


Τότε μου μίλησες για τον Στρατή Μυριβήλη και το βιβλίο του «Η ζωή εν τάφω», κορυφαίο, όπως μου είπες, αντιμιλιταριστικό βιβλίο της ελληνικής λογοτεχνίας του περασμένου αιώνα.

Κι έπειτα για το δικό μας, το ελληνικό δράμα, το δράμα της φτώχειας, των άνεργων νέων, τη σήψη και διαφθορά, την ολοκληρωτική κατάπτωση αρχών, αξιών, ιδανικών.

Θυμάμαι ακόμα την αντίδρασή σου όταν σε παρότρυνα να στραφείς, παράλληλα με τις πολιτικές επιστήμες, και στη δημοσιογραφία.


Δεν ήθελες να με πληγώσεις, και όσο πιο ευγενικά, πιο ταπεινά, μου είπες «πολιτικοί και μέσα ενημέρωσης χειραγωγούν τον πολίτη και δεν τον θέλουν πραγματικά ελεύθερο, για να διαιωνίζουν την εξουσία τους, το σύστημα καταπίεσης των λαών».

Δεν ξέρω, Μανώλη μου, πόσα φεγγάρια θα δω ακόμα πριν ο βαρκάρης πάρει κι εμένα, για να με περάσει στην απέναντι όχθη της Αχερουσίας.

Μέχρι τότε θα σε θυμάμαι, για την καλοσύνη, τις ευαισθησίες, τον πλούτο της ψυχής σου.

Αχ, Μανώλη μου…

Πέρασαν εννιά μέρες που εσύ φωτίζεις τη γειτονιά των αγγέλων.

Έφυγες, παιδί μου, κι είναι ο κόσμος μας πιο φτωχός, πιο μικρός, πιο πικρός…           


This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers. πηγη: rodiaki.gr

Read more