Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

To πολύτιμο νερό για την Ρόδο: Aπό αναγνώστριά μας πήραμε...



To πολύτιμο νερό για την Ρόδο:

Aπό αναγνώστριά μας πήραμε και δημοσιεύουμε:

“Με αυτή την ανομβρία που μπορεί να είναι και μελλοντικό φαινόμενο, η ΔΕΥΑΡ ίσως πρέπει πλέον αναγκαστικά  να μελετήσει εξοικονόμιση του Πολύτιμου Πόσιμου Νερού  από την υπερβολική χρήση του, μεταξύ άλλων  από το πλύσιμο αυτοκινήτων και δικύκλων των rent a car και από τις πισίνες των ξενοδοχείων, αν ορίσει, ας πούμε,  ένα λογικό όριο κατανάλωσης πάνω από το οποίο θα επιβάλλεται αύξηση τιμής στο τιμολόγιο. 

Γιατί η αλόγιστη χρήση  είναι υπαρκτό δυστυχώς γεγονός από πολλούς ειδικά σε τουριστικές περιοχές, οπότε και πρέπει να γίνει με κάποια μέτρα πιο συνειδητή η αξία του και μάλιστα σε τυχόν μελλοντικούς άνυδρους καιρούς. Η δε ανάγκη  δημιουργίας συστήματος Αφαλάτωσης φαίνεται αναγκαία όσο ποτέ”.  
 πηγη: rodiaki.gr
Read more

Φτάνει πια η υποκρισία - Aς σταθούν όλοι στο ύψος των...



Φτάνει πια η υποκρισία – Aς σταθούν όλοι στο ύψος των περιστάσεων…:

Είναι ευρέως γνωστό ότι εδώ και πολλές δεκαετίες η κουλτούρα του διαλόγου έχει εκλείψει σε πολύ μεγάλο βαθμό από την ελληνική κοινωνία. Βουλευτές, πολιτευτές και τοπικοί φορείς φέρουν φυσικά μεγάλη ευθύνη γι’ αυτό. Ακόμη και σήμερα εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι μόνο η λεζάντα.

Ότι τάχα μου έλυσαν το τάδε πρόβλημα, ότι εκείνοι έχουν πάντοτε τις καλύτερες λύσεις και το… αλάθητο του Πάπα, αλλά στην πραγματικότητα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να τονώσουν το προφίλ τους μέσω της δήθεν ενασχόλησής τους με ένα σοβαρό ζήτημα που απασχολεί τον τόπο. Το οποίο τελικά καταλήγει να μπαίνει κάτω από το χαλί, αφού καταλαγιάσει ο θόρυβος, μέχρι ο επόμενος… αρμόδιος να το ξαναβρεί μπροστά του μετά από μερικά χρόνια ή και δεκαετίες.

Για να είμαστε όμως απολύτως δίκαιοι, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ταγοί μας είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας μας και συνεπώς και οι πολίτες αυτής της χώρας φέρουν στο ακέραιο σημαντικό μερίδιο της ευθύνης για την αδράνεια και όλες τις στρεβλές καταστάσεις που δημιουργήθηκαν και συντηρούνται μέσα στην ελληνική κοινωνία.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά; Γιατί ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως είναι η πρόταση για την κατασκευή ενός αγάλματος ή κτηρίου αφιερωμένο στον Κολοσσό, κινδυνεύει για άλλη μια φορά να καταντήσει γήπεδο όπου ξεδιπλώνεται ο λαϊκισμός και να ευτελιστεί η συζήτηση από όλους εκείνους τους παντογνώστες, σχετικούς και μη με το αντικείμενο.

Οι οποίοι όμως πάντοτε εκφράζουν την άποψή τους ανεπισήμως ή κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία που προσφέρει το διαδίκτυο, φοβούμενοι το πολιτικό κόστος ή τις αντιδράσεις, αλλά ποτέ δεν έχουν το θάρρος να τοποθετηθούν δημόσια.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση η ιδέα της κατασκευής ενός «νέου Κολοσσού» στη Ρόδο συνοδεύεται από κοστολογημένη πρόταση, υπάρχουν μελέτες, αλλά και σαφείς αναφορές για το που μπορούν να βρεθούν τα χρήματα χωρίς να επιβαρυνθεί η τοπική κοινωνία.

Αύριο δε το συγκεκριμένο πρότζεκτ παρουσιάζεται επισήμως με την υποστήριξη κάποιων φορέων του νησιού. Επαγγελματικών φορέων μεν, οι οποίοι είναι ωστόσο και αυτοί κομμάτι της ίδιας της κοινωνίας. Δεν είναι ούτε ΜΚΟ που στήνονται εδώ και πολλά χρόνια σε μια νύχτα για να εξυπηρετήσουν τις λογικές της ρεμούλας και της διακίνησης του «μαύρου» πολιτικού χρήματος, ούτε εξυπηρετούν σκοτεινά συμφέροντα.

Όλοι όσοι λοιπόν έχουν μια πρόταση τεκμηριωμένη να καταθέσουν θα έπρεπε πρώτα να περιμένουν να ακούσουν και να δουν τουλάχιστον ολοκληρωμένο αυτό το πρότζεκτ πριν προτρέξουν να τοποθετηθούν επ’ αυτού απλά και μόνο για να αισθανθούν σημαντικοί.

Ανεξαρτήτως αν όλοι τους ξεκινούν από διαφορετικές αφετηρίες και μπορούν φυσικά να είναι θετικοί ή αρνητικοί σε αυτή την πρόταση.

Ας έχουμε όμως υπόψη μας, ότι δεκαετίες τώρα το ζήτημα έρχεται συχνά πυκνά στην επικαιρότητα, αλλά ουδέποτε έχει καταγραφεί συνολικά η άποψη των κατοίκων του νησιού.

Γι’ αυτό και οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες δεν θα πρέπει να παραμένουν κρυμμένοι πίσω από την ασφάλεια που τους προσφέρει η μη ανάμιξή τους, αλλά να βγουν μπροστά. Να συμμετέχουν στον διάλογο. Για να κλείσει επιτέλους μια για πάντα αυτό το ζήτημα που σέρνεται εδώ και δεκαετίες και να ακούσουμε επιτέλους και από αυτούς σοβαρές προτάσεις και όχι εναλλακτικές λύσεις του στιλ «αντί για τον Κολοσσό, ας φτιάξουμε ένα περιστέρι αφιερωμένο στην ειρήνη», όπως προτάθηκε μεταξύ άλλων.

Οφείλουμε άλλωστε στις επόμενες γενιές, αν υπάρχει μια τέτοια πρόταση που μπορεί να αποφέρει πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία και η οποία αξιολογείται ως σοβαρή και ρεαλιστική, αν μη τι άλλο να την ακούσουμε προσεκτικά. Όχι με παρωπίδες και με ιδεολογικές αγκυλώσεις.

Μάλιστα από αυτό εδώ το βήμα, ο Ροδίτης αρχιτέκτονας Άρης Πάλλας που επανέφερε στην επικαιρότητα το ζήτημα, ήταν ο πρώτος που τόνισε ότι επιθυμεί να ανοίξει ο διάλογος αυτός και ευελπιστεί να συμμετέχουν σε αυτόν κι άλλοι  ειδήμονες και γιατί όχι να υπάρξει και μια ακόμη καλύτερη πρόταση από την δικιά του.

Όσο για την ιστορική ανακρίβεια που επικαλούνται κάποιοι, η συγκεκριμένη πρόταση δεν αναφέρει πουθενά ότι γίνεται προσπάθεια να αναστηλωθεί ο Κολοσσός ακριβώς όπως αναφέρεται ότι ήταν στην αρχαιότητα. Αυτό άλλωστε θα ήταν ανέφικτο, λόγω αντικειμενικών δυσκολιών. Φτάνει πια η υποκρισία. Ας σταθούν επιτέλους όλοι στο ύψος των περιστάσεων…

 πηγη: rodiaki.gr
Read more

Σάββας Ορφανίδης: «Πρέπει να συνέλθουμε, έρχονται τα δύσκολα»: ...



Σάββας Ορφανίδης: «Πρέπει να συνέλθουμε, έρχονται τα δύσκολα»:

Σε αντίθεση με τις περισσότερες Δευτέρες της φετινής αγωνιστικής περιόδου και παρά τη 19η συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα, στη χθεσινή δεν περίσσεψε χώρος για χαμόγελα και για «μπράβο». Η εμφάνιση κόντρα στον Κλεάνθη το περασμένο Σάββατο ήταν κακή, ίσως η χειρότερη που έχουν πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα τα «ελάφια», οπότε θα ήταν έκπληξη αν ο προπονητής Σάββας Ορφανίδης δεν επέλεγε να μην κάνει κριτική και να μην κρούσει, πριν από την έναρξη της προπόνησης στο ενωσιακό γήπεδο στο Καρακόνερο (έγινε εκεί λόγω του άσχημου καιρού), τον κώδωνα του κινδύνου.

«Ήμασταν υπερβολικά χαλαροί, ακολουθούν πολύ σημαντικά και δύσκολα παιχνίδια και πρέπει να συνέλθουμε», υπογράμμισε ο τεχνικός της Ρόδου, ο οποίος ελπίζει πως δεν θα ξαναχρειαστεί να υπενθυμίσει πως το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει, πόσω δεν μάλλον με αφορμή όχι μία προβληματική εμφάνιση, αλλά μετά από απώλεια βαθμών σ’ ένα κομβικής σημασίας ματς-ντέρμπι, όπως είναι αυτό που ακολουθεί με τον ΑΕΡΑ στ’ Αφάντου.

Στη χθεσινή προπόνηση δεν έλαβαν μέρος οι Σταμάτης Καντιμοίρης, Γιάννης Αρχοντούλης και Αντώνης Θεοδοσίου.

Ο πρώτος προφυλάχθηκε λόγω χτυπήματος που δέχθηκε στη μύτη κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Κλεάνθη (υποβλήθηκε σε εξετάσεις στο νοσοκομείο, που δεν έδειξαν κάτι το ανησυχητικό), ο δεύτερος εγκατέλειψε το ματς του Σαββάτου λόγω πόνων στη μέση, ξεκουράστηκε και δεν τίθεται θέμα απουσίας του από το ντέρμπι με τον ΑΕΡΑ, ενώ ο τρίτος δέχθηκε κλωτσιά στο γόνατο και χθες το βράδυ επρόκειτο να εξεταστεί από γιατρό.

Σημειώνεται, πως την πρώτη προπόνησή τους έκαναν χθες ο νεοαποκτηθείς αμυντικός Δημήτρης Ρούσσης, καθώς και ο υπό δοκιμή αριστεροπόδαρος ακραίος αμυντικός Μανώλης Τουλούπης.

ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡ

 πηγη: rodiaki.gr
Read more

Να οργανωθούν επιπλέον δράσεις τουριστικής προβολής για τα νησιά...



Να οργανωθούν επιπλέον δράσεις τουριστικής προβολής για τα νησιά που αντιμετώπισαν το προσφυγικό ζητάει ο Χ. Κόκκινος:

O Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος συμμετείχε στην 1η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο στις 18.1.2016 και τοποθετούμενος στο θέμα «Προγραμματισμός Δράσεων Τουριστικής Προβολής», επισήμανε τα εξής:

«Το 2016 είναι μια χρονιά που αναμένεται να είναι θετική για τον τουρισμό στη χώρα μας. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει πλέον την εμπειρία για τις δράσεις τουριστικής προβολής. Η προσπάθεια που ξεκίνησε -για πρώτη φορά- από τα τέλη του 2004 και σε συνδυασμό με τις προσδοκίες των πολιτών που επιθυμούν να υπάρχουν αποτελεσματικές ενέργειες τουριστικής προβολής, μας επιβάλλει να βελτιωνόμαστε διαρκώς.

Θυμίζω ότι πάνω από το 80% των κατοίκων της περιοχής μας έχει έμμεση ή άμεση σχέση με τον τουρισμό. Ο τουρισμός φέρνει θέσεις εργασίας και χτυπά την ανεργία, ο τουρισμός στηρίζει τις μεγάλες αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο τουρισμός ενισχύει το Α.Ε.Π. της περιοχής μας και της χώρας μας.

Είναι σημαντικό να υπάρχει σε τακτά χρονικά διαστήματα αξιολόγηση και εκτίμηση της αποτελεσματικότητας των δράσεων της τουριστικής προβολής. Να δημιουργηθεί ομάδα διαχείρισης κρίσεων και έκτακτων καταστάσεων και να υπάρξουν ειδικές δράσεις στήριξης νησιών που αντιμετώπισαν έντονα το προσφυγικό και την παράτυπη μετανάστευση (π.χ. Κως, Λέρος κ.λπ.).

Η τουριστική προβολή δεν είναι κάτι το στατικό. Απαιτείται ευελιξία και στόχευση, θυμίζοντας ότι οι ειδικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ της

ανταγωνίστριας τουριστικά Τουρκίας με τη Ρωσία, μας ευνοούν. Είναι σημαντικό να εμπνέουμε αίσθημα ασφάλειας στους επισκέπτες μας και να επικεντρώσουμε στην ομόδοξη χώρα της Ρωσίας επιπλέον δράσεις τουριστικής προβολής γιατί μπορούμε να αντλήσουμε μεγάλο μέρος Ρώσων επισκεπτών.

Η επένδυση στην καινοτομία και η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών επιβάλλονται να προστεθούν στις παραδοσιακές δράσεις που εφαρμόζουμε.

Τα εργαλεία της τουριστικής προβολής να είναι σύγχρονα και να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις. Η βαριά μας βιομηχανία είναι ο τουρισμός. Τον στηρίζουμε, με συνεργασία, με θετική προοπτική και αποτελεσματική προσπάθεια.

πηγη: rodiaki.gr
Read more

Διαγόρας: Το ρεπό τον πήγε ακόμα πιο πίσω: Ξεκουράστηκε αυτό...



Διαγόρας: Το ρεπό τον πήγε ακόμα πιο πίσω:

Ξεκουράστηκε αυτό το Σαββατοκύριακο ο Διαγόρας, εκτίοντας το ρεπό του.

Βέβαια αυτό τον πήγε ακόμα πιο πίσω από την κορυφή. Ο «γηραιός» της πόλης μας είναι πλέον 11β. πίσω από την πρωτοπόρο Ρόδο, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει αισιοδοξία, καθώς υπολείπεται πολύς δρόμος για το τέλος του φετινού… μαραθωνίου.

Στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής, ο Διαγόρας θα υποδεχθεί τον Αστέρα Μασσάρων και θέλει οπωσδήποτε τη νίκη.

Ο Μιχάλης Τσιβρινής και οι παίκτες του, ξεκίνησαν από χθες την προετοιμασία γι’ αυτό το παιχνίδι με προπονήσεις που έγιναν στα Κοσκινού.

Ωστόσο έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα με την κατάσταση που βρίσκονται ορισμένοι από τους παίκτες του.

Ο Γιώργος Φωτεινής έχει ακόμα ράμματα στο πρόσωπο. Θα τα βγάλει και θα ξεκινήσει σήμερα κατά πάσα πιθανότητα τις προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα.

Ο Κώστας Καλημέρης ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα φυσικής κατάστασης.

Στην ίδια μοίρα με τον Καλημέρη είναι κι ο Τόλης Παϊζάνος, ο οποίος έχει να κάνει ακόμα κάποιες εξετάσεις.

Ειδικό πρόγραμμα θα ακολουθήσει στις προπονήσεις ο Τόλης Παϊζάνος (ΦΩΤΟ ΒΙΚΤΩΡ)

πηγη: rodiaki.gr
Read more

Μάνος Κόνσολας: «Μείωση των χρεώσεων και παροχή φορολογικών...



Μάνος Κόνσολας: «Μείωση των χρεώσεων και παροχή φορολογικών κινήτρων για τη χρήση πλαστικού χρήματος»:

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κατέθεσαν στη Βουλή 35 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο Μάνος Κόνσολας θέτοντας συγκεκριμένα ερωτήματα και καταθέτοντας προτάσεις για τη διεύρυνση της χρήσης πλαστικού χρήματος.

Οι βουλευτές επισημαίνουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάποιες επιχειρήσεις που βρίσκονται στον «Τειρεσία», λόγω οφειλών προς τις τράπεζες, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούν να εγκαταστήσουν συσκευές POS και να συνεργάζονται με το τραπεζικό σύστημα σε αυτό το πεδίο συναλλαγών.

Κάποιες άλλες, επίσης, επιχειρήσεις αποφεύγουν τη χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών, λόγω των οφειλών τους προς το Δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία, φοβούμενοι τις κατασχέσεις αυτών των χρημάτων από τις τράπεζες.

Οι Βουλευτές προτείνουν να θεσμοθετηθεί ένας ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός μέσω του οποίου θα γίνονται οι εισπράξεις αλλά και οι δαπάνες με πλαστικό χρήμα και ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Θέτουν, επίσης, ζήτημα για τις υψηλές χρεώσεις και προμήθειες των τραπεζών, παρά το γεγονός ότι υπάρχει πρόσφατη ευρωπαϊκή οδηγία για τη μείωση των προμηθειών στις διατραπεζικές συναλλαγές. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι προμήθειες αυτές φτάνουν έως και το 3% των διατραπεζικών συναλλαγών.

Παράλληλα, προτείνουν φορολογικά κίνητρα αλλά και την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες και περιλαμβάνουν ακόμα

και επιστροφή χρημάτων για συναλλαγές που έγιναν με πλαστικό χρήμα μέχρι του ποσού των 1.000 ευρώ και με εισοδηματικά κριτήρια.

Ζητούν, επίσης, να εξεταστεί η δυνατότητα δωρεάν παροχής των συσκευών POS σε εμπόρους και επιχειρηματίες, με πόρους της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, κάτι που θα αποτελέσει και ένα επιπλέον κίνητρο για την εγκατάστασή τους.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας επισημαίνει:

«Η επέκταση της χρήσης πλαστικού χρήματος που θα μειώσει τη φοροδιαφυγή και θα αυξήσει τα δημόσια έσοδα δεν επιτυγχάνεται με διοικητικά μέτρα, χρειάζονται φορολογικά και οικονομικά κίνητρα αλλά και ορθολογικός σχεδιασμός.

Πρέπει να μειωθούν οι σημερινές υπερβολικές χρεώσεις των τραπεζών, να αρθούν τα εμπόδια και τα προβλήματα που υπάρχουν και λειτουργούν ως αντικίνητρα».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης των βουλευτών:

Ερώτηση

Προς: Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γεώργιο Σταθάκη

ΘΕΜΑ: «Ζητήματα και προτάσεις για την χρήση πλαστικού χρήματος και την αύξηση των δημοσίων εσόδων με παράλληλη μείωση της φοροδιαφυγής».

Κύριοι Υπουργοί

Η διεύρυνση της χρήσης πλαστικού χρήματος είναι βέβαιο, ότι συμβάλλει στην αύξηση των δημοσίων εσόδων και στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Μετά τα capital controls, έχει καταγραφεί αύξηση του αριθμού των συναλλαγών με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, χωρίς όμως να έχουμε φτάσει, ως Χώρα, στο αντίστοιχο επίπεδο άλλων χωρών.

Η Ελλάδα είναι προτελευταία στην Ευρώπη, σε σχέση με τις συναλλαγές που πραγματοποιεί ένας κάτοχος πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, με 7 συναλλαγές σε ετήσια βάση, όταν ο μέσος όρος της ευρωζώνης είναι 76 συναλλαγές σε ετήσια βάση.

Η Πορτογαλία, που αντιμετώπισε παρόμοια προβλήματα με τη Χώρα μας, κατάφερε μέσα από μια ολοκληρωμένη πολιτική κινήτρων για την χρήση πλαστικού χρήματος, να εκτοξεύσει τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται με αυτό, έχοντας πετύχει σημαντική αύξηση των δημοσίων εσόδων και περιορισμό της φοροδιαφυγής (116 συναλλαγές το χρόνο πραγματοποιεί κάθε πολίτης της Πορτογαλίας).

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με προχειρότητα το ζήτημα της επέκτασης των συναλλαγών με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, αλλά και με πλήρη άγνοια των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολίτες και επιχειρήσεις. Υποχρεωτική εφαρμογή του μέτρου, την οποία επεξεργάζονταν κάποιοι στο κυβερνητικό επιτελείο, δεν μπορεί να υπάρξει. Απαιτούνται κίνητρα και για τις δύο πλευρές των συναλλασσόμενων, κάτι που ο ερωτών, ως επικεφαλής του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας είχε επισημάνει από την πρώτη στιγμή.

Κανείς επίσης δεν πρέπει να παραγνωρίζει και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάποιες επιχειρήσεις και τα οποία λειτουργούν ως αντικίνητρα στην εγκατάσταση συσκευών POS για συναλλαγές με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Αυτά τα προβλήματα σχετίζονται με το γεγονός, ότι αρκετές επιχειρήσεις βρίσκονται στον «Τειρεσία», λόγω οφειλών προς τις τράπεζες, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούν να εγκαταστήσουν συσκευές POS και να συνεργάζονται με το τραπεζικό σύστημα σε αυτό το πεδίο συναλλαγών.

Κάποιες άλλες επίσης επιχειρήσεις αποφεύγουν τη χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών, λόγω των οφειλών τους προς το Δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία, φοβούμενοι τις κατασχέσεις αυτών των χρημάτων από τις τράπεζες.

Σημαντικό ζήτημα που αποθαρρύνει τη χρήση πλαστικού χρήματος είναι και οι υψηλές χρεώσεις και προμήθειες των τραπεζών, παρά το γεγονός ότι υπάρχει πρόσφατη ευρωπαϊκή οδηγία για την μείωση των προμηθειών στις διατραπεζικές συναλλαγές. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι προμήθειες αυτές φτάνουν έως και το 3% των διατραπεζικών συναλλαγών.

Είναι ξεκάθαρο, ότι το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Οικονομίας και την Τράπεζα της Ελλάδος, οφείλει να διαμορφώσει ένα θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο που θα παρέχει αμοιβαία κίνητρα στους συναλλασσόμενους για την χρήση πλαστικού χρήματος , θα διευκολύνει τις συναλλαγές και θα υπερβαίνει τα σημερινά εμπόδια που λειτουργούν ανασχετικά, ως προς το συγκεκριμένο στόχο.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτώνται οι Κύριοι Υπουργοί

1.Με ποιο τρόπο προτίθεται το Υπουργείο Οικονομικών να συνδέσει το αφορολόγητο με την χρήση πλαστικού χρήματος; Ποια είδη αγορών και συναλλαγών των πολιτών θα περιλαμβάνονται σε αυτό, σε ποιο ύψος και σε ποιο ποσοστό;

Προτίθεται το Υπουργείο Οικονομικών να υιοθετήσει βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες και περιλαμβάνουν ακόμα και επιστροφή χρημάτων για συναλλαγές που έγιναν με πλαστικό χρήμα μέχρι του ποσού των 1.000 ευρώ και με εισοδηματικά κριτήρια;

2.Ποια είναι τα φορολογικά κίνητρα που θα δοθούν στις επιχειρήσεις για την υιοθέτηση ηλεκτρονικών συναλλαγών;

3. Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να πάρει το Υπουργείο Οικονομίας, σε σχέση με την Τράπεζα της Ελλάδος για την προσαρμογή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στην ευρωπαϊκή οδηγία για την μείωση των προμηθειών στις διατραπεζικές συναλλαγές από το 3% που μπορεί να φτάσει σήμερα σε ποσοστό 0,5%, προκειμένου να διευκολυνθεί η χρήση πλαστικού χρήματος και να μην υπάρχουν υπέρογκες χρεώσεις για πολίτες και επιχειρήσεις;

4. Τι θα γίνει με όσους επιχειρηματίες και επιχειρήσεις έχουν οφειλές στο Δημόσιο ή είναι στον «Τειρεσία» και αποφεύγουν ή δεν μπορούν να εγκαταστήσουν συσκευές για διατραπεζικές συναλλαγές; Προτίθεται το Υπουργείο να θεσμοθετήσει το ακατάσχετο του συγκεκριμένου λογαριασμού στον οποίο θα γίνονται οι διατραπεζικές συναλλαγές με παράλληλη όμως υποχρέωση επιχειρηματιών και επιχείρησης να καταβάλλουν μέσα από αυτό το λογαριασμό τις υποχρεώσεις τους σε Εφορία, Ασφαλιστικά Ταμεία, πληρωμές προμηθευτών, μισθοδοσίας, λογαριασμούς ΔΕΚΟ;

Ουσιαστικά δηλαδή θα πρόκειται για έναν επαγγελματικό τραπεζικό λογαριασμό, που θα είναι μεν ακατάσχετος, αλλά μέσα από αυτόν θα πραγματοποιούνται όλες οι διατραπεζικές συναλλαγές εσόδων, εξόδων και δαπανών, διασφαλίζοντας τα δημόσια έσοδα και την εξάλειψη της φοροδιαφυγής.

5. Προτίθεται το Υπουργείο Οικονομικών να θεσμοθετήσει την υποχρέωση όλων των φορέων του δημοσίου να δέχονται ηλεκτρονικά παράβολα;

6. Υπάρχει σχεδιασμός στο Υπουργείο Οικονομικών, για την επέκταση των ψηφιακών πληρωμών στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα; Είναι χαρακτηριστικό ότι στη Δανία, το ⅓ των πολιτών πραγματοποιεί ψηφιακές συναλλαγές, ακόμα και με εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα.

7. Προτίθενται τα Υπουργεία Οικονομικών και Οικονομίας να εξετάσουν τη δυνατότητα δωρεάν παροχής των συσκευών POS σε εμπόρους και επιχειρηματίες, με πόρους της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, κάτι που θα αποτελέσει και ένα επιπλέον κίνητρο για την εγκατάστασή τους;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

 πηγη: rodiaki.gr
Read more

Συναυλία απο γνωστές Όπερες, Οπερέτες και Μιούζικαλ απο τον...



Συναυλία απο γνωστές Όπερες, Οπερέτες και Μιούζικαλ απο τον ΔΟΠΑΡ:

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, στις 8μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο ο Δημοτικός Οργανισμός  Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου διοργανώνει συναυλία με τίτλο, «Από την Όπερα, στην  Οπερέτα και το Μιούζικαλ».

• Η Πειραματική Χορωδία Δήμου Ρόδου, υπό την διεύθυνση του Γιώργου Σακελλαρίδη.

• Οι διαπρεπείς σολίστες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιάννης Χριστόπουλος(τενόρο) και Δημήτρης Γιάκας (πιάνο).

• Οι Ρόδιοι σολίστες, Λεωνίδας Σακελλαρίδης (τενόρο), Ελευθερία Ζαράκη (σοπράνο) και Δημήτρης Ιωσήφ (πιάνο)

Στη διάρκεια της συναυλίας 31 Ιανουαρίου 2016 θα ακουστούν άριες και Χορωδιακά από γνωστές Όπερες, καθώς και σολιστικά και Χορωδιακά αποσπάσματα από  Οπερέτες και Μιούζικαλ.

This entry passed through the Full-Text RSS service – if this is your content and you’re reading it on someone else’s site, please read the FAQ at fivefilters.org/content-only/faq.php#publishers. πηγη: rodiaki.gr
Read more