Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Πυροβολούσαν σε κατάστημα

Τις κατηγορίες της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας αντιμετωπίζει ένα ζευγάρι ηλικίας 30 και 25 ετών, κάτοικοι Κάτω Ηλιούπολης Ρόδου, που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, όταν σε κατάσταση ευθυμίας άρχισαν να πυροβολούν με πιστόλι κρότου λάμψης, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη της Ρόδου!
Οι «μπαλωθιές» τούς «κόστισαν», αφού πέραν του σχηματισμού δικογραφίας για το συγκεκριμένο περιστατικό, που αναστάτωσε τους θαμώνες του καταστήματος, που δεν μπορούσαν να γνωρίζουν αν το πιστόλι ήταν αληθινό ή όχι, ακολούθησε έλεγχος στην οικία τους, όπου βρέθηκε πλήθος όπλων!
Πιο συγκεκριμένα το βράδυ της 10ης Ιανουαρίου 2016 αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ενημερώθηκαν ότι σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην οδό Αλεξάνδρου Διάκου, υπήρξαν πυροβολισμοί από ζευγάρι.
Την  23.30 ώρα της ίδιας ημέρας οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν επιχείρηση και αφού πλησίασαν το ζευγάρι τους ζήτησαν διακριτικά να τους ακολουθήσουν.
Ο 30χρονος ενημέρωσε ότι έχει στην κατοχή του ένα πιστόλι, το οποίο φύλασσε στην τσάντα της 25χρονης.
Οι αστυνομικοί τους αφαίρεσαν το πιστόλι και διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για όπλο μάρκας «ZORAKI 925 CAL 9mm Ρ.Α.Κ.» το οποίο έφερε μια κενή γεμιστήρα.
Οι δύο συλληφθέντες εξεταζόμενοι ανέφεραν ότι το όπλο είναι κρότου – λάμψης, δεν βάλλει σφαίρες αλλά άσφαιρα και τόνισαν ότι δεν υφίσταται κίνδυνος ζωής από τη χρήση του.
Λίγες ώρες αργότερα ακολούθησε έρευνα στην οικία τους, παρουσία δικαστικού λειτουργού και εκεί βρέθηκαν ένα αεροβόλο ελατηρίου, μάρκας “GAMO”, διαμετρήματος 4,5 cal., ένα Φλόμπερ μάρκας “MAROCCHI-SPA” , ιταλικής κατασκευής, διαμετρήματος 9mm, ένα δίκαννο πλαγιόκαννο το οποίο έχει υποστεί τροποποίηση (με αλυσοπρίονο) μάρκας BREDA, διαμετρήματος 12cal., μία μονόκανη κυνηγετική καραμπίνα μάρκας “WINCHESTER” άνευ αριθμού, διαμετρήματος 12cal., μία καραμπίνα τύπου SUPER POSE, μάρκας BAIKAL, διαμετρήματος 12cal., μία καραμπίνα τύπου SUPER POSE, μάρκας CASLEMANIO, 12 cal, ένα πιστόλι κρότου αερίων μάρκας “ERMA-WERKE” διαμετρήματος 8mm, ένα αεροβόλο περίστροφο μάρκας “CROSMAN 357 ” άνευ αριθμού, διαμετρήματος 1,77cal, 304 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου 12cal., 4 φυσίγγια πολεμικού τύπου διαμετρήματος 3,06 mm, 9 κάλυκες πολεμικού τύπου διαμετρήματος 7,62 χ 51, ένα μαχαίρι με λαβή συνολικού μήκους 23 εκατοστών με μήκος λάμας 13,5 εκατοστών, ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 28 εκατοστών με μήκος λάμας 12,5 εκατοστών, 4 αμπούλες πεπιεσμένου αέρα και 44 κροτίδες με την ένδειξη MEFISTO ΜΑΝΝΑ.
Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Υπηρεσίας για τα περαιτέρω.


 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Read more

Οργή και αγανάκτηση κατοίκων στο Τσαϊρι Ρόδου

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στις τάξεις των κατοίκων της περιοχής Τσαϊρι Ρόδου για την απόφαση της δημοτικής αρχής να δημιουργήσει υποδομές για την διαμονή τσιγγάνων σε μικρή απόσταση από τις οικίες και τους επιχειρήσεις τους.
Οι κάτοικοι εξαγριώθηκαν όταν διαπίστωσαν προχθές ότι οι τσιγγάνοι αποδέχθηκαν την πρόταση της δημοτικής αρχής και άρχισαν να μεταφέρουν στην περιοχή διάφορα υλικά και κυρίως σίδερα.
Για να μην υλοποιηθεί η απόφαση που έχει ληφθεί από το δημοτικό συμβούλιο, οι κάτοικοι πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή Τσαΐρι κοντά στο σημείο όπου διεξάγονται αγώνες με μηχανές μεγάλου κυβισμού ( πίστα για αγώνες με μηχανές μότο κρός).
Στη συγκέντρωση έλαβαν μέρος κάτοικοι από τις περιοχές Τσαΐρι και Αγία Βαρβάρα που δεν θέλουν να ζουν μαζί με τους τσιγγάνους.
Συμμετείχαν όμως και κάτοικοι από άλλες κοινότητες της Ρόδου που ενημερώθηκαν για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.
«Επικρατεί οργή και αγανάκτηση στις τάξεις των κατοίκων της περιοχής . Εδώ υπάρχουν αρκετές οχλούσες δραστηριότητες. Δεν χρειάζεται να προστεθούν σε όλα αυτά και οι τσιγγάνοι. Σε απόσταση αναπνοής από το σημείο που έχει αποφασιστεί να εγκατασταθούν οι τσιγγάνοι υπάρχουν οικίες και επιχειρήσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της επιτροπής κατοίκων της περιοχής Τσαΐρι κ. Σ. Στεφανάκης και πρόσθεσε πως οι κάτοικοι φοβούνται πως θα δημιουργηθούν προβλήματα εξαιτίας των τσιγγάνων.
«Οι κάτοικοι φοβούνται για τα περιουσιακά τους στοιχεία και τις επιχειρήσεις τους. Δεν θέλουν να έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τους “Ρομ” που θα στήσουν παραπήγματα και θα καίνε διάφορα υλικά στην περιοχή», τόνισε ο κ. Στεφανάκης.
Στη συγκέντρωση έλαβε μέρος και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κοσκινού κ. Νίκος Μανωλάγκας που εξήγησε τους λόγους για τους οποίους οι τσιγγάνοι δεν πρέπει να εγκατασταθούν στις θέσεις που έχουν επιλεγεί από τη δημοτική αρχή.
Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής Τσαΐρι δήλωσαν χθες ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους για να μην υλοποιηθούν οι αποφάσεις της δημοτικής αρχής.
«Δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα. Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας. Θα πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία που είναι μπροστά από το δημαρχείο στις 22 Ιανουαρίου. Τότε έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Πιστεύουμε πως θα εισακουστούμε από τη δημοτική αρχή», τόνισε ο κ. Στεφανάκης.
Να σημειωθεί πως οι αντιδράσεις για την εγκατάσταση των τσιγγάνων στις περιοχές Τσαΐρι και Αγία Βαρβάρα ξεκίνησαν στις 3 Σεπτεμβρίου του 2015 με την επεισοδιακή λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στα Κοσκινού.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr
Read more