Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

«Ηθικός αυτουργός ο Κεφάλας!»: Την άποψη πως ο τερματοφύλακας της Ρόδου Μιχάλης Κεφάλας είναι ο...

«Ηθικός αυτουργός ο Κεφάλας!»: Την άποψη πως ο τερματοφύλακας της Ρόδου Μιχάλης Κεφάλας είναι ο ηθικός αυτουργός της έντασης που δημιουργήθηκε στο γήπεδο Αφάντου, εξέφρασε με δηλώσεις του στο news12 το μέλος της διοίκησης του ΑΕΡΑ Αφάντου Τάσος Σπανός. Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη πως δεν ήταν πέναλτι αυτό που δόθηκε σε βάρος της ομάδας του και η Ρόδος άνοιξε το σκορ, ενώ παραδέχθηκε πως κάποια στιγμή η κατάσταση ξέφυγε. Αναλυτικά, οι δηλώσεις του:

«Τα παιχνίδια κερδίζονται στο γήπεδο. Ο εκάστοτε διαιτητής θα πρέπει να έχει πάντα υπόψιν το ευ αγωνίζεσθε και το Fair play. Σε ότι αφορά το συγκεκριμένο το πέναλτι που δόθηκε σε βάρος μας, δεν ήταν πέναλτι. Αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Ο ΑΕΡΑ δικαιούταν ένα καλύτερο αποτέλεσμα».

Αναφερόμενος στην διακοπή του παιχνιδιού και στο αν το παιχνίδι θα έπρεπε να διακοπή οριστικά μετά την εισβολή θεατών μέσα στον αγωνιστικό χώρο, απάντησε ως εξής:

«Από τη στιγμή που ο διαιτητής αποφάσισε τη συνέχιση του αγώνα, συμφωνώ μαζί του. Θα έπρεπε όμως να είχε αποβάλλει τον τερματοφύλακα της Ρόδου Κεφάλα, ο οποίος έδειξε τα γεννητικά του όργανα στους φιλάθλους. Προκάλεσε το φίλαθλο κοινό. Προς Θεού, δεν ενθαρρύνουμε τη βία και την καταδικάζουμε από όπου αν προέρχεται. Στην προκειμένη περίπτωση όμως, η άσεμνη χειρονομία του Κεφάλα, εξόργισε τους φιλάθλους και κάπου ξέφυγε η κατάσταση παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της διοίκησης και των υπευθύνων. Όμως αποφεύχθηκαν α χειρότερα χάρις στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων και κυρίως αρκετών μελών της διοίκησης. Μπορεί να υπήρξαν έντονες φωνές διαμαρτυρίας αλλά ουδείς χειροδίκησε σε κανέναν και αυτό αποδεικνύεται και από το ότι δεν είχαμε κανέναν τραυματισμό. Ότι άλλο υποστηρίζουν ορισμένοι είναι εκ του πονηρού. Ο Κεφάλας είναι ο ηθικός αυτουργός των εντάσεων. Μάλιστα μετά το τέλος του αγώνα ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του. Με την ευκαιρία θέλω να πω και συγχαρητήρια στον προπονητή Σάββα Ορφανίδη ο οποίος τον αντικατέστησε άμεσα προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση».

Σε ερώτηση για το αν ο διαιτητής θα έπρεπε να κρατήσει πολύ περισσότερο χρόνο, μετά την διακοπή του αγώνα, τόνισε:

«Ο διαιτητής είναι ο απόλυτος χρονομέτρης. Από τη στιγμή που αποφάσισε έτσι, εμάς δεν μας πέφτει λόγος. Σεβαστήκαμε την απόφαση του και δεν έχουμε καμία διαφωνία».

Κλείνοντας, ο Τάσος Σπανός τόνισε:

«Θέλω να ευχηθώ στην ομάδα της Ρόδου καλή πορεία και να έχει επιτυχίες». πηγη: news12.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου