Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Μια σκηνή που συγκλονίζει - Πώς μπορεί ένας συνάνθρωπός μας να...


Μια σκηνή που συγκλονίζει – Πώς μπορεί ένας συνάνθρωπός μας να νιώσει ικανοποίηση και να κλάψει!: Μια εικόνα συγκλονιστική. Φωτογραφίες που “αποθανατίζουν” μια πράξη ανθρωπιάς. Μεσημέρι Σαββάτου, στην Πανεπιστημίου, στο κέντρο της Αθήνας, ένας νεαρός άνδρας πλησιάζει έναν άστεγο. Και εκεί, αρχίζουν όλα.

Ο άνδρας που πλησιάζει δεν έχει καμία από αυτές τις “πολυτέλειες”. Το παντελόνι που φοράει είναι κοντό. Και παπούτσια δεν φοράει. 


Ο νεαρός άνδρας κρατά στα χέρια του μια σακούλα γνωστού πολυκαταστήματος. Πλησιάζει τον άστεγο άνδρα και του δίνει ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Αυτό και μόνο. Τίποτα άλλο…


Ο άστεγος άνδρας βάζει τα κλάματα. Από χαρά; Από συγκίνηση; Από το σοκ που βρέθηκε ένας ΑΝΘΡΩΠΟΣ να του δώσει ένα ζευγάρι παπούτσια για να μην περπατάει ξυπόλυτος στους παγωμένους δρόμους της Αθήνας; Η ευγνωμοσύνη είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του. Κι αυτή, μαζί με την πράξη του νεαρού, συγκλονίζουν. 


Παίρνει τα παπούτσια στα χέρια του και απλώνει το χέρι του για να πει ευχαριστώ στον “ευεργέτη” του. Στον άνδρα που δεν του έδωσε απλά ένα ζευγάρι παπούτσια. Του έδωσε πολλά περισσότερα από το υλικό του πράγματος.


Του θύμισε πως ακόμη υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη.

Ο νεαρός έδωσε και ένα μάθημα: αν θέλεις να κάνεις το καλό, μπορείς. Και δεν χρειάζεται να το διατυμπανίζεις. (newsit)


http://j.mp/1Gvl9sP


Source: Info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου